FOOD&DRINKS
FOOD&DRINKS
22.05.2025 - 25.05.2025
Expoziţie internaţională specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ediţia a XXVIII-a
Până la începerea expoziției au rămas zile: 180
(CIE "MOLDEXPO" SA)

 

Vino să explorezi o varietate impresionantă de preparate culinare, băuturi inovatoare și experiențe gastronomice unice, toate într-un singur loc - Food&Drinks!

 

La Regatul Gustului fiecare gurmand își va regăsi bulevardul gastronomic:

 

  • Pizza pe bulevardul Pizza d’Italia
  • Brînzeturi pe strada “Say Cheeseeee”
  • Mezeluri pe calea “Costiței”
  • Bucate tradiționale pe bulevardul “Masa mare”
  • Ciocolate și deserturi pe “Vanilla Street”
  • Băuturi savuroase pe '50's Avenue
  • Și alte delicii pe bulevardul “Boabelor” și Turkish Bazar

 

Activități gastronomice:

  • Degustări de produse locale: Descoperă arome autentice din regiuni variate, precum și gusturi noi și inedite aduse de producătorii locali.
  • Prezentări culinare live: Bucură-te de demonstrații culinare în direct susținute de chefi renumiți.
  • Tehnici de gătit interactive: Învață secretele bucătăriei și tehnici de preparare în cadrul sesiunilor interactive de gătit.
  • Expoziție de produse: Explorează o varietate de produse alimentare și băuturi premium, prezentate de producătorii locali și internaționali.

 

 

Programul expoziției "Food & Drinks" ediția 2024:

 

Ziua 1: joi, 16 mai

11:00- 11:30

Deschiderea oficială a expoziției

12:00 - 17:30

Master class- uri culinare live de la cei mai renumiți Bucătari Chefi de la Casa Rinaldi:

  • Nicolae Motoianu, Bucatarul Chef Restaurantul MI PIACE;
  • Ana Stefanet
  • Paolo Baldi, Bucatarul Chef Bucatarul Chef Asconi Winery
  • Chef Lilian Enachi
  • Ivan Crilov, Brand Chef
  • Adrian Grajdean, câștigătorul medaliei de bronz la Campionatul Internațional de bucătari, desfășurat în Italia în 2020
  • Andrei Samcov Chef maestru în Sushi
  • Shakhryor Radjabov Bucatarul Chef din Iran care lucrează in RM de mai mulți ani;
  • Marcel Cristenco Brand Chef Casa Rinaldi in Moldova cu o experienta in HORECA de mai bine de 22 de ani in Italia;

 

Ziua 2: vineri, 17 mai

11:00 - 12:00

Licitatie cu Ambasadorul Food&Drinks, Nata Albot

12:00 -14:00

Master Class culinar cu Denis Seriojnikov:

  • Filet mignon cu pesto, ardei gras și dovlecei
  • Risotto cu porcini și cremă de trufe chips din parmezan
  • Taco din andive cu somon copt și vinegretă de zmeură

14:10 -14:15

Master Class de pregatirea a ciocolatei vegane și dulciuri fara zahar

15:00 -18:00

Food Blogger Dan Crucerescu (DanFoodMD) - Mămăligă cu Friptură

 

Ziua 3: sâmbătă, 18 mai

Prezentări culinare live

10:00 -12:00

Bucătar Chef Sergiu Mihalache (Osho)

  • Sparanghel cu foie gras si mazăre verde
  • Capșuni macerate cu crema Chantilly

12:00 -14:00

Master Class culinar cu Denis Seriojnikov

  • Tentacule de calamar în sos de roșii (ala Sicilia)
  • Risotto cu porcini și cremă de trufe chips din parmezan
  • Taco din andive cu somon copt și vinegretă de zmeură

14:30 - 16:00

Bucătar Chef Alexandru Comerzan, Câștigătorul “Chefi la cuțite” sezonul 7

16:30 -18:00

Bucătar șef LAINOX, Alessio Campagna

 

Ziua 4: Duminică, 19 mai

Prezentări culinare live

10:00 - 11:30

Bucătar Chef GioWine, Andrei Lebeda

  • Biban de mare cu unt, anşoa si capere, cu garnitura de cartofi noi cu chorizo si spanac

12:00 -14:00

Master Class culinar cu Denis Seriojnikov

  • Tartar de vită cu gogoși
  • Risotto cu porcini și cremă de trufe chips din parmezan
  • Taco din andive cu somon copt și vinegretă

14:30-16:00

Master class culinar cu Marin Bors, bucătar chef la Gusto Italiano

  • Pastă nerro alla chitară cu calamar umplut și fructe de mare.

 

Data și ora evenimentului

16 mai, Ora 11:00 - 18:00

17 mai, Ora 10:00 - 18:00

18 mai, Ora 10:00 - 18:00

19 mai, Ora 10:00 - 16:00

 

Locație: Centru de expoziție Moldexpo, Pavilion nr. 2, str. Ghioceilor 1
Intrare: Intrarea este gratuită