Vino să explorezi o varietate impresionantă de preparate culinare, băuturi inovatoare și experiențe gastronomice unice, toate într-un singur loc - Food&Drinks!
La Regatul Gustului fiecare gurmand își va regăsi bulevardul gastronomic:
- Pizza pe bulevardul Pizza d’Italia
- Brînzeturi pe strada “Say Cheeseeee”
- Mezeluri pe calea “Costiței”
- Bucate tradiționale pe bulevardul “Masa mare”
- Ciocolate și deserturi pe “Vanilla Street”
- Băuturi savuroase pe '50's Avenue
- Și alte delicii pe bulevardul “Boabelor” și Turkish Bazar
Activități gastronomice:
- Degustări de produse locale: Descoperă arome autentice din regiuni variate, precum și gusturi noi și inedite aduse de producătorii locali.
- Prezentări culinare live: Bucură-te de demonstrații culinare în direct susținute de chefi renumiți.
- Tehnici de gătit interactive: Învață secretele bucătăriei și tehnici de preparare în cadrul sesiunilor interactive de gătit.
- Expoziție de produse: Explorează o varietate de produse alimentare și băuturi premium, prezentate de producătorii locali și internaționali.
Programul expoziției "Food & Drinks" ediția 2024:
Ziua 1: joi, 16 mai
11:00- 11:30
Deschiderea oficială a expoziției
12:00 - 17:30
Master class- uri culinare live de la cei mai renumiți Bucătari Chefi de la Casa Rinaldi:
- Nicolae Motoianu, Bucatarul Chef Restaurantul MI PIACE;
- Ana Stefanet
- Paolo Baldi, Bucatarul Chef Bucatarul Chef Asconi Winery
- Chef Lilian Enachi
- Ivan Crilov, Brand Chef
- Adrian Grajdean, câștigătorul medaliei de bronz la Campionatul Internațional de bucătari, desfășurat în Italia în 2020
- Andrei Samcov Chef maestru în Sushi
- Shakhryor Radjabov Bucatarul Chef din Iran care lucrează in RM de mai mulți ani;
- Marcel Cristenco Brand Chef Casa Rinaldi in Moldova cu o experienta in HORECA de mai bine de 22 de ani in Italia;
Ziua 2: vineri, 17 mai
11:00 - 12:00
Licitatie cu Ambasadorul Food&Drinks, Nata Albot
12:00 -14:00
Master Class culinar cu Denis Seriojnikov:
- Filet mignon cu pesto, ardei gras și dovlecei
- Risotto cu porcini și cremă de trufe chips din parmezan
- Taco din andive cu somon copt și vinegretă de zmeură
14:10 -14:15
Master Class de pregatirea a ciocolatei vegane și dulciuri fara zahar
15:00 -18:00
Food Blogger Dan Crucerescu (DanFoodMD) - Mămăligă cu Friptură
Ziua 3: sâmbătă, 18 mai
Prezentări culinare live
10:00 -12:00
Bucătar Chef Sergiu Mihalache (Osho)
- Sparanghel cu foie gras si mazăre verde
- Capșuni macerate cu crema Chantilly
12:00 -14:00
Master Class culinar cu Denis Seriojnikov
- Tentacule de calamar în sos de roșii (ala Sicilia)
- Risotto cu porcini și cremă de trufe chips din parmezan
- Taco din andive cu somon copt și vinegretă de zmeură
14:30 - 16:00
Bucătar Chef Alexandru Comerzan, Câștigătorul “Chefi la cuțite” sezonul 7
16:30 -18:00
Bucătar șef LAINOX, Alessio Campagna
Ziua 4: Duminică, 19 mai
Prezentări culinare live
10:00 - 11:30
Bucătar Chef GioWine, Andrei Lebeda
- Biban de mare cu unt, anşoa si capere, cu garnitura de cartofi noi cu chorizo si spanac
12:00 -14:00
Master Class culinar cu Denis Seriojnikov
- Tartar de vită cu gogoși
- Risotto cu porcini și cremă de trufe chips din parmezan
- Taco din andive cu somon copt și vinegretă
14:30-16:00
Master class culinar cu Marin Bors, bucătar chef la Gusto Italiano
- Pastă nerro alla chitară cu calamar umplut și fructe de mare.
Data și ora evenimentului
16 mai, Ora 11:00 - 18:00
17 mai, Ora 10:00 - 18:00
18 mai, Ora 10:00 - 18:00
19 mai, Ora 10:00 - 16:00
Locație: Centru de expoziție Moldexpo, Pavilion nr. 2, str. Ghioceilor 1
Intrare: Intrarea este gratuită